7 tips til julekalender for store barn

Nov 25, 2019
 

Julekalender kan være så koselig! Men det kan også være stress å løpe rundt og finne 24 passe små gaver! Og hva hvis du har flere barn å kjøpe til? Og hva når barna blir større?

Her er 7 tips til julekalender til store barn, tenåringer og voksene, som ikke tømmer bankkontoen din.

1. Seriekalender
Julekalender på tv er så koselig! Men det er ikke sikkert at tenåringen er like begeistret for Snøfall og Jul i Blåfjell... Har dere en serie som både voksne og tenåringer liker? En serie har ofte 23-24 episoder. Hva med å velge en serie som dere ser en episode av sammen hver dag? Å se noe sammen i sofaen kan være god kvalitetstid! <3

Hvis barna dine er studenter og bor borte, kan dere se serien samtidig til fast tid, eller snakke sammen om dagens episode på telefon. Det er også mulig å Face-time mens dere ser episoden!

2. Minnekalender
Velg 24 bilder og skriv dem ut. Bakpå bildet kan du skrivet hva bildet betyr for deg, om de gode minnene dere har sammen. På julaften kan bildene samles i et album.

 

3. Gode ord kalender
Går kommunikasjonen litt tråere med tenåringen? Lurer du på hva som skjedde med de gode samtalene dere hadde? Hva setter du pris på med barna dine? Skriv ned en fin ting som du deler hver dag. Denne kan også kombineres med minnekalender.

 
 
 
View this post on Instagram

Bare en friendly reminder om at du allerede er god nok.⁣ ⁣ ✨Du trenger ikke ha mer penger.⁣ ⁣ ✨Du trenger ikke bli tynnere. Eller sterkere. Eller legge på deg. Eller bli høyere. Eller lavere. Eller sminke deg.⁣ ⁣ ✨Du trenger ikke en grad fra universitetet.⁣ ⁣ ✨Du trenger ikke videregående heller. Ikke for å være god nok. For det er du allerede.⁣ ⁣ ✨ Du trenger ikke å bli frisk først.⁣ ⁣ Hva venter du på? Hva er det som holder deg igjen, som gjør at du ikke tør å være deg selv fullt og helt?⁣ ⁣ Hva om alle mennesker var like verdifulle - 💯verdifulle bare fordi de var til?⁣ ⁣ Selvfølgelig, tenker du kanskje. Selvfølgelig gjelder det alle andre! Men hva med deg?⁣ ⁣ Hvis alle mennesker er 💯verdifulle bare fordi de er, så gjelder det deg også.⁣ ⁣ Du kan ikke bli mer verdifull enn du er. Du er allerede 💯verdifull.⁣ ⁣ Du var 💯verdifull den dagen du ble født. Du er det nå. Du vil alltid være det.⁣ ⁣ Du er. Derfor er du god nok.

A post shared by Siw Slevigen | økonom og coach (@happy_penger) on

 

4. Noe de ønsker seg, bit for bit
Det går helt fint an å gi færre, men større kalendergaver. For eksempel bare en gang i uken. Du kan også dele opp gaven hvis den har flere deler. Eller gi små hint gjennom uken og en større gave en gang i uken. Dette kan kombineres med minnekalender og gode ord kalender.

5. Sjokolade! (Eller noe annet godt de liker)
Hva liker tenåringen din å spise? Hva liker studentbarna å spise? Lag en kalender av det! Sjokolade, kaffe, te... Velg det ditt barn liker. 

6. Gi bort kalender
Vi har ikke for få ting. Vi trenger ikke flere ting. Hva med at hvert familiemedlem velger en ting hver dag som de vil gi videre til noen som trenger det mer? Dere kan ta tingene ut av huset og gi dem videre hver dag, eller legge ut på gis bort på finn.no hver dag. Dere kan også samle opp alle gavene gjennom desember og gi alt bort på julaften.

Når vi kvitter oss med ting, får vi mer glede av tingene vi har igjen. Jeg har vært shopoholiker. Nå er jeg minimalist. Vi blir ikke lykkeligere av flere ting, vi blir lykkeligere av færre ting. 

7. Tid
Det mest verdifulle du har, som du kan gi bort, er tiden din. Hva er du god til, som barna dine ikke liker å gjøre, eller ikke er så flinke til? Sy, strikke, mekke, bygge, vaske, tegne, sminke, massere... Her er det bare fantasien din som setter grenser. Når du gir bort tiden din viser du virkelig at du er glad i noen. Tid er nemlig det eneste vi ikke kan få mer av. Og vi bruker altfor mye av den med en skjerm i hånden som står som en vegg mellom oss og de vi er glad i.

#gitid

 
 
 
View this post on Instagram

Jeg har vært eksperten på overdreven kalender. Et år hadde vi hver sin pakkekalender, sjokoladekalender og en felles fra @forskerfabrikken. 😬⁣ ⁣ Vi har prøvd de fleste typene. Fra @lego, @pokemon, dyr, fotballkort, småting…⁣ ⁣ Greien er at gleden er så kortvarig. Og så har vi plutselig huset fullt av enda flere ting vi ikke trenger.⁣ ⁣ Kalendergavene fra i fjor er allerede gitt bort. Så i år gjør vi noe helt annet. Jeg spurte kidsa hva de helst ville, og her er det vi ble enige om.⁣ ⁣ Vi skal ikke ha en eneste pakke i kalenderen. Likevel er dette året de gleder seg aller mest til julekalender. 🌲⁣ ⁣ Vi skal velge opplevelser sammen. Kidsa velger noen hver. Jeg velger noen. Pappaen velger noen. Så skriver vi dem ned på lapper og legger en lapp i hver luke på julekalenderen. ❄️⁣ ⁣ For å gjøre det ekstra gøy, lager vi gåter av opplevelsene, så vi sammen må løse en gåte eller lete i huset for å finne svaret.⁣ ⁣ 🎅🏻Her er noen av opplevelsene vi kan velge mellom:⁣ 1. Bake pepperkaker⁣ 2. Se en film⁣ 3. Lese bok sammen⁣ 4. Drikke kakao⁣ 5. Spille brettspill⁣ 6. Gå på badeland⁣ 7. Gå på kino⁣ 8. Ha hjemmekino⁣ 9. Lage borg av puter i stuen⁣ 10. Barna-bestemmer-dagen⁣ 11. Tur i skogen⁣ 12. Skattejakt⁣ 13. Kveldsmat-tur med lommelykt⁣ 17. Bake boller⁣ 18. Lage vafler⁣ 19. Lage julepynt⁣ 20. Lage julegaver⁣ 21. Bygge lego⁣ 22. Sove i stue-borg i sofaen⁣ 23. Hente juletre⁣ 24. Pynte juletre⁣ ⁣ Nå vet jeg ikke om det blir disse 24 vi ender opp med, for jeg skal ikke velge alle. 😄 Men vi er enige om at vi kan gjøre noen litt dyre ting, som for eksempel badeland, og mest ting som ikke koster så mye, men som er tid vi bruker sammen. Uten en mobil foran ansiktet.⁣ ⁣ Hva er dine tips til julekalender? 😃👇🏻

A post shared by Siw Slevigen | økonom og coach (@happy_penger) on

Close

Legg igjen epost her

Så kan du laste ned din gratis guide!